Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem wil stoomcentrale Eperon d'Or verder uitbouwen

www.focus-wtv.be

27 november 2018

Izegem heeft plannen om de industriële erfgoedsite Eperon d’Or verder uit te breiden met de voormalige elektriciteitscentrale.

De stad beschikt namelijk over de grootst bewaarde stoommachine en wil die in de toekomst ook uitspelen als toeristische trekpleister. De machine is nu al te bezichtigen, maar een opfrissing van het gebouw en de infrastructuur is nodig. Concrete plannen zijn er echter nog niet. “Momenteel wachten we op de goedkeuring van het beheersplan om verdere actie te kunnen ondernemen. We hebben intussen wel het gebouw zelf als monument laten beschermen, nadat eerder de machine zelf al werd beschermd. Dat betekent dus ook dat we in aanmerking komen om subsidies te ontvangen,” zegt schepen Kurt Himpe (N-VA).

21.000 bezoekers

Na de restauratie ervan, zou de elektriciteitscentrale die op een boogscheut van Eperon d’Or ligt, kunnen uitgebouwd worden tot een volwaardige tweede pijler van de museumsite. Eperon d’Or is immers populairder dan ooit. Vorig jaar kwamen er zo’n 20.299 bezoekers over de vloer en dit jaar blijken er nog meer mensen de weg naar het borstel- en schoenmuseum gevonden te hebben.

“Momenteel staat de teller voor 2018 met de effectieve bezoekers en de reservaties al bijna op 21.000 bezoekers, wat nu al een nieuw record is. Uiteraard zijn we als stad heel erg tevreden met dit bezoekersaantal, zeker wanneer we de situatie vergelijken met enkele jaren geleden. Toen onze collecties nog in drie aparte musea tentoongesteld werden, haalden we alles samen slechts een 10.000-tal bezoekers,” verduidelijkt schepen Himpe.

(Celien Tanghe)