Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Internationaal Schoenencongres komt naar Izegem

Het Nieuwsblad

9 februari 2018

Het gerenommeerde Internationaal Schoenencongres dat al jaren in de Tsjechische stad Zlin georganiseerd wordt, komt dit jaar naar Izegem. “Een unieke kans voor onze stad en voor Eperon d'Or”, reageert schepen van Cultuur en Externe Relaties Kurt Himpe (N-VA).

De schepen haalde eigenhandig het congres naar zijn stad. “Zlin is een partnerstad van Izegem en de bakermat van het schoenenimperium Tomáš Bata. Twee jaar geleden trok ik stoute schoenen aan en tijdens een officieel bezoek stelde ik aan de burgemeester en de directeur van het schoeiselmuseum aldaar voor om de volgende editie van het congres in Izegem te laten plaatsvinden”, zegt hij. “Ze gingen meteen akkoord.”

Het thema van het congres dat gepland is in november is 'vakmanschap en duurzaamheid in een historisch en actueel perspectief'. “Door het congres zal het nieuwe museum internationaal op de kaart gezet worden en zullen de deelnemers kunnen kennismaken met Izegem en de regio”, meent de schepen. Aan het congres namen tot nu toe delegaties uit ons land, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Frankrijk en Canada deel.

“Wij stuurden ook altijd een delegatie naar Zlin”, zegt conservator Hilde Colpaert. “Misschien is dit een stap naar nog nauwere contacten tussen het museum in Zlin en Eperon d'Or”, hoopt ze.

(Frank Meurisse)