Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gezocht: parking voor trucks

Het Nieuwsblad 

15 februari 2018

De stad Izegem onderzoekt of het mogelijk is om een parking voor vrachtwagens aan te leggen.

“Het Agentschap Innoveren en Ondernemen lanceerde vorig jaar een projectoproep 'Beveiliging bedrijventerreinen'. Onze dienst lokale economie diende samen met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een aanvraag in”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke (N-VA).

“De projectaanvraag van Izegem werd goedgekeurd en we haalden een subsidie van 6.768 euro binnen voor een voorbereidende analyse en 50.000 euro voor de uitvoerings- en investeringsacties.”

“Het probleem met geparkeerde vrachtwagens stelt zich vooral langs de N36 en in de Ambachtenstraat. De vrachtwagens langs de weg hinderen vaak de zichtbaarheid van weggebruikers die uit de zijstraten komen. Er zijn ook al ongevallen gebeurd waarbij autobestuurders tegen een geparkeerde vrachtwagen reden”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Er zullen nu tellingen gebeuren van het aantal geparkeerde vrachtwagens om een zicht te krijgen op de aard en de omvang van de problematiek. Er wordt ook gezocht naar een mogelijkheid om de bedrijven en de chauffeurs te bereiken en te bevragen. Dat zal normaal gezien gebeuren via een online-enquête die door de intercommunale zal opgevolgd worden.

De stad is al naar andere steden en gemeenten gaan kijken waar dergelijke parkings zijn aangelegd.

(Frank Meurisse)