Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or wil Onroerend Erfgoedprijs binnenhalen

www.kw.be

14 augustus 2018

De industriële erfgoedsite Eperon d'Or in Izegem is genomineerd voor de Vlaamse Onroerend Erfgoedprijs. De hoofdprijs bedraagt liefst 12.500 euro, maar de stad mikt ook op de publieksprijs.

De Vlaamse Onroerend Erfgoedprijs wil mensen en projecten belonen die erfgoed op een goeie manier beheren. 29 kandidaten dongen mee naar de finale en uiteindelijk mag Eperon d'Or zich meten met de Heilige Geestsite in mechelen en het belevingscentrum Het Moment in Scherpenheuvel.

"Daar zijn we bijzonder opgetogen mee", zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). "Eperon d'Or wordt door een pak mensen binnen onze stad gedragen en verdient deze erkenning. Uiteraard hopen we op de overwinning, maar we hechten ook veel belang aan de publieksprijs. Eperon d'Or is de enige West-Vlaamse kandidaten. We hopen dan ook dat de hele provincie ons zal steunen."

Om de campagne extra kracht te geven, werd een leuk filmpje gelanceerd dat het oude en nieuwe Eperon d'Or met elkaar combineert. "Daarmee zullen we op sociale media promotie voeren en met een replica van de toren van de museumsite trekken we straks de stad in om mensen aan te zetten om voor ons te stemmen. Wanneer de toren niet op ronde is, kan je die vinden in de bibliotheek."

Open Monumentendag

Stemmen kan tot zondag 9 september en de winnaar wordt op vrijdag 5 oktober bekend gemaakt. "Tijdens Open Monumentendag op 9 september zullen we het onderste uit de kan halen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen."

Izegem schotelt opnieuw een mooi aanbod voor op Open Monumentendag. "Dit jaar opent het kasteel Ter Wallen de deuren", legt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA) uit. "Het pand is in privéhanden, maar roept bij veel Izegemnaren flink wat emotie op, aangezien er vroeger veel huwelijksfeesten plaatsvonden. Uiteraard is ook Eperon d'Or zelf te bezoeken en staat er om 16 uur de traditionele schoentjesworp op het programma. We roepen ook de sfeer op van de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw met oldtimers, acteurs en danspartijen. Kinderen kunnen op de historische vloer op de betonvloer buiten met krijt namaken. Binnen zal dat zelfs met snoepgoed kunnen."

Ook de Paterskerk in de Roeselaarsestraat is die dag uitzonderlijk toegankelijk, zij het wel enkel voor amateurfotografen. "Alle sessies zijn ondertussen volzet."

Eperon d'Or wil Onroerend Erfgoedprijs binnenhalen

(Philippe Verhaest)