Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bibliotheken in en rond Izegem starten met... filmstreaming

www.kw.be

20 april 2018

Acht bibliotheken uit de regio rond Izegem bieden vanaf 24 april gratis een nieuwe dienst aan waardoor je thuis kwaliteitsvolle films kan bekijken.

"In de regio zal dat het geval zijn voor de bibliotheken van Izegem, Hooglede, Ingelmunster, Lichtervelde, Ledegem, Moorslede, Roeselare en Staden", zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle van de Izegemse bibliotheek, die trekker was voor het project.

"Begin 2018 gingen Dalton Distribution, Cultuurconnect en de bibliotheken van Antwerpen, Leuven, Turnhout, Brugge en BRoeRe samen in zee om het pilootproject 'filmstreaming via de bibliotheek' op te starten. Via dit project breiden de bibliotheken de huidige dvd-collectie uit met een streamingaanbod. Enerzijds wil de bib via streaming een bredere collectie aanbieden, want niet alle films verschijnen nog op dvd. Anderzijds kan de bib een breder publiek aanspreken, want niet iedereen heeft nog een dvd-speler. Het project betekent een verrijking van de klassieke fysieke dvd-collectie in de bibliotheken", zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

Alternatief voor grote streamingdiensten

"Met dit filmstreamingproject willen de bibliotheken kwaliteitsvolle (Vlaamse) films via streaming toegankelijk maken voor bibliotheekgebruikers: digitaal, van thuis uit, op mobiele toestellen... Op die manier wil de bib ook een alternatief bieden voor de grote streamingdiensten die een meer commerciŽle content aanbieden", verduidelijkt Nicolas Cappelle. "De filmstreaming is uiteraard gratis voor mensen die lid zijn van de bibliotheek."

"Het aanbod wordt wekelijks aangevuld met nieuwe titels. Zo kan de bibliotheekgebruiker thuis het hele jaar door de rode loper uitrollen en via laptop, mobiele telefoon, smart TV of tablet zelf een filmfestival in huis halen."

Pilootproject van een jaar

"Het pilootproject loopt een jaar. Nadien zal via een uitgebreide evaluatie bekeken worden in welke mate leden van de bibliotheek effectief interesse hadden in dit kwalitatieve filmstreamingaanbod via de bib. Na een gunstige evaluatie wordt het project mogelijk opgeschaald tot een dienst voor alle Vlaamse openbare bibliotheken", besluit schepen Himpe.

(Philippe Verhaest)