Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bezoekerscentra in West-Vlaamse provinciale domeinen trekken veel bezoekers

www.weekend.knack.be

20 februari 2018

De bezoekerscentra van de provinciale domeinen in West-Vlaanderen zijn bijzonder in trek. Samen lokten ze vorig jaar bijna 200.000 bezoekers. Het vernieuwde "De Nachtegaal" in De Panne spande de kroon met ruim 75.000 bezoekers.

Ieder bezoekerscentrum heeft eigen accenten, waardoor het moeilijk is om een vergelijking te maken onderling. Sommige centra lenen zich ook meer voor (school)groepen zoals de Palingbeek in Ieper, anderen zetten dan weer meer in op activiteiten, zoals De Gavers in Harelbeke.

'Uit de cijfers blijkt dat gemiddeld vooral losse bezoekers naar de bezoekerscentra afzakken', zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA), die de cijfers opvroeg. 'Ze vormen 44 procent van het totaal door een bezoek te brengen aan tentoonstellingen, iets te kopen in de winkel of een vraag te gaan stellen aan het onthaalpersoneel.'

Speciale activiteiten

Maar de centra proberen ook actief bezoekers aan te trekken, bijvoorbeeld door speciale activiteiten te organiseren. 'Zo resulteren de educatieve modules in een bereik van bijna 50.000 unieke leerlingen. Daarnaast blijken toegankelijke tentoonstellingen, zoals die van Stephan Vanfleteren in Raversyde, veel extra bezoekers aan te trekken', zegt Himpe.

In 2016 was er nog een kleine daling. Volgens Himpe was dat de wijten aan de terreurdreiging, wat de buitenlandse bezoekerscijfers drukte. De provinciedomeinen blijven ook dit jaar inzetten op extra bezoekers. Zo pakt De Gavers uit met investeringen, vooral rond educatie. De Palingbeek mag dan weer een fikse opstoot verwachten dankzij het beeldjesproject 'Coming World Remember' Me in het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog.