Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Al 52 West-Vlaamse steden en gemeenten op BE-Alert

www.kw.be

5 juni 2018

In juni 2017 lanceerde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) het project BE-Alert als extra kanaal om inwoners op de hoogte te brengen van een noodsituatie.

"Een jaar na de lancering van het alarmeringssysteem is al 81 procent van de West-Vlaamse steden en gemeenten aangesloten", zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

"Vlaanderen doet het zeer goed met 86 procent aangesloten steden en gemeenten. De provincies Limburg en Oost-Vlaanderen voeren de lijst aan. In Limburg is enkel de gemeente Herstappe nog niet aangesloten, maar uit contact met burgemeester Claudy Prosmans blijkt dat ook Herstappe van plan is om in te stappen", verduidelijkt provincieraadslid Himpe.

In 2019 worden Seveso-sirenes ontmanteld

"Steden en gemeenten die BE-Alert ondertekenden, hebben net zoals de gouverneur de mogelijkheid om iedereen die in de buurt van een incident is te verwittigen via sms. Via ALERT-SMS wordt zo naar alle geconnecteerde mobiele telefoons een bericht gestuurd", zegt Himpe. Iedere stad of gemeente kan nog altijd aansluiten bij BE-Alert.

"Sinds dit jaar worden de Seveso-sirenes rond kerncentrales en bedrijven die chemische producten verwerken niet meer onderhouden, maar wel nog elk trimester luidop getest, samen met BE-Alert. In 2019 begint dan de ontmanteling van de sirenes. Voor de veiligheid van de inwoners is het dus van groot belang dat steden en gemeenten zich nu wel zeer snel aansluiten op het systeem", besluit het provincieraadslid.