Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

71 (!) procent geflitst door 'monsterflitstoestel'

www.focus-wtv.be

23 januari 2018

Maar liefst 71 procent van de gecontroleerde wagens reed, bij een flitscontrole in Izegem, te snel. De controle werd, op amper 20 minuten tijd, uitgevoerd met een hypermodern toestel dat de politiezone RIHO recent aankocht.

"De eerste controleactie leverde direct verbijsterende resultaten op. Van de 217 gecontroleerde voertuigen waren er 154 in overtreding,” zegt de Izegemse schepen van mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Onder andere in de Italianenlaan werd een controle gedaan in de schoolomgeving. Daar is bij de start en het einde van de lessen, net zoals aan heel wat Izegemse scholen, een zone 30 met variabele borden."

Ook bromfietsers geflitst in zone 30

Volgens commissaris van politie Carl Vyncke werden de resultaten in de Italianenlaan op 20 minuten opgemeten. “Ook een aantal bromfietsers mag een proces-verbaal verwachten, want ook voor hen is de zone 30 daar van toepassing”

“Op vraag van de stad Izegem werd het nieuwe mobiele flitstoestel door de politiezone aangekocht”, verduidelijkt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Met dit toestel kan geflitst worden op plaatsen waar met de flitswagen om praktische redenen geen controle kan uitgevoerd worden.”

“Zeker in schoolomgevingen, maar ook in een aantal straten waar we regelmatig opmerkingen krijgen over te hoge snelheid, kunnen we op die manier de snelheid controleren en op basis van de eerste resultaten blijkt de investering geen overbodige luxe”, zegt Himpe.

(Bart Coopman)