Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Rijksweg krijgt vluchtheuvels

Het Nieuwsblad

25 maart 2017

Op de N36, de Rijksweg in Izegem, werden tussen de kruispunten met de Kortrijkstraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan verkeersheuvels aangebracht. De verbindingsweg is hierdoor van drie naar twee rijvakken teruggeschroefd.

“Ze werden aangebracht in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Ze moeten de verkeersveiligheid verhogen. We werden vooraf ingelicht over deze werken.” De verkeersheuvels zijn momenteel nog afgezet met afsluitingen zodat het beton kan uitharden. Met de ingrepen moet het verkeer overzichtelijker worden.

“De aanpassingen komen er naar aanleiding van ongevallen met gewonden in 2013 en 2014 doordat autobestuurders de N36 dwarsen op plaatsen waar dit niet toegelaten is. Ook in de provinciale commissie voor verkeersveiligheid kwam de kwestie al aan bod. We hebben trouwens zelf aan AWV gevraagd om eind april te overleggen over een aantal dossiers op het Izegemse grondgebied”, geeft de schepen nog mee.  

Nogal wat weggebruikers reageerden echter onthutst op de maatregelen. Op de Rijksweg zit ook heel wat landbouwverkeer, onder meer richting veiling in Roeselare. Die mensen vrezen opstoppingen doordat de tragere voertuigen nu niet meer ingehaald kunnen worden.

(Frank Meurisse)