Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Overnachtingen in Izegem blijven stijgen

www.kw.be

9 januari 2017

Het aantal overnachtingen in Izegem zit in de lift. In 2015 noteerde Toerisme Leiestreek liefst 11.333 overnachtingen. "En 2016 zal nóg beter geweest zijn", zegt toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA).

Toerisme Leiestreek becijferde dat 2015 goed was voor 11.333 overnachtingen op Izegemse bodem. "Een toerist verbleef toen gemiddeld twee nachten in onze stad", legt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) uit. "2016 heeft nog geen officiële cijfers, maar een rondvraag leert ons nu al dat er op nog meer overnachtingen afgeklokt zal worden."

Kurt Himpe verwijst ook naar de impact van de Zomerzoektocht van het Davidsfonds. "In bepaalde B&B's was er door de aanslagen een terugval van de boekingen door buitenlandse toeristen, maar dat werd aangevuld door binnenlandse reservaties en ruim opgevangen door de deelnemers van de Zomerzoektocht. Alle logiesaanbieders hebben vruchten geplukt van dit toeristisch evenement."

Zeven B&B's en een hotel

Met zeven B&B's, een hotel en twee logiesmogelijkheden voor jeugdgroepen is er een ruim aanbod in Izegem. "In onze stad zijn er nu ongeveer 80 kamers ter beschikking. Tijdens de week zijn er veel zakenmensen, technisch personeel en vertegenwoordigers die een beroep doen op onze overnachtingsmogelijkheden, in het weekend zakken de toeristen af. Uit de rondvraag blijkt ook duidelijk dat heel wat fietstoeristen de weg naar Izegem vinden. We hebben dan ook veel troeven, met onder andere het domein Wallemote-Wolvenhof en straks opent ook de nieuwe museumsite Eperon d'Or de deuren."

En hoewel Izegem niet rechtstreeks betrokken is in de herdenkingsactiviteiten van de Eerste Wereldoorlog, zijn er ook heel wat overnachtingen in de stad die daarmee te maken hebben. "Zeer opmerkelijk is dat in het Parkhotel veel rekruten van het Britse leger logeren die Ieper bezoeken."

(Philippe Verhaest)