Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw subsidie van 268.000 euro voor RADAR

Het Laatste Nieuws

11 oktober 2017

De intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst RADAR (IOED) ontvangt opnieuw Vlaamse subsidies. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois maakte bekend dat RADAR voor de periode 2018 tot 2020 een subsidie krijgt van 268.000 euro. “Dat is uiteraard goed nieuws voor RADAR, die als deelwerking van de projectvereniging BIE actief is in Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden”, zegt BIE-voorzitter Kurt Himpe.

”Bij de dienst kunnen zowel de gemeenten als de inwoners terecht met vragen over bouwkundig, archeologisch en landschappelijk erfgoed. RADAR ontwikkelt in overleg met de aangesloten steden en gemeenten ook een specifieke visie voor het omgaan met waardevol bouwkundig erfgoed. Daarnaast wordt ook ingezet op communicatie en sensibilisering. Zo organiseert RADAR vaak rondleidingen op archeologische sites voor scholen en buurtbewoners. Vanaf midden november kan iedereen zo in Ingelmunster terecht voor het project ‘Ingelmunster Underground’ waar allerhande activiteiten op stapel staan over het archeologisch onderzoek daar”, weet Himpe.

”Daarnaast wordt er ook meegewerkt aan evenementen zoals Open Monumentendag en Openkerkendag. Deelname aan Week van de begraafplaatsen past dan weer in de werking rond funerair erfgoed.”

(Charlotte Degezelle)