Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meer overnachtingen in Izegem

www.focus-wtv.be

9 januari 2017

Het aantal overnachtingen in Izegem zit in de lift. “Zowel toeristisch als zakelijk blijken de logiesmogelijkheden in onze stad meer en meer aan te trekken”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) die een rondvraag deed.

Uit cijfers van Toerisme Leiestreek blijkt dat er in 2015 in Izegem 11.333 overnachtingen waren en dat een toerist gemiddeld twee nachten in onze stad bleef”, zegt Himpe. “Voor 2016 zijn er nog geen officiële cijfers, maar de rondvraag leert dat 2016 een groot succes was en er nog meer overnachtingen waren.”

In bepaalde B&B’s was er door de aanslagen in 2016 een terugval van de boekingen door buitenlandse toeristen, maar dat werd aangevuld door binnenlandse reservaties en ruim opgevangen door de deelnemers van de Zomerzoektocht van het Davidsfonds.

Eerste Wereldoorlog

Izegem telt 7 B&B’s, een hotel en twee logiesmogelijkheden voor jeugdgroepen.  In de week zijn er veel zakenmensen, technisch personeel en vertegenwoordigers, in het weekend toeristen. Hoewel de stad niet rechtstreeks betrokken is in de herdenkingsactiviteiten van de Eerste Wereldoorlog, zijn er ook heel wat overnachtingen in de stad die daarmee te maken hebben. “Zeer opmerkelijk is dat in het Parkhotel veel rekruten van het Britse leger logeren die Ieper bezoeken”, besluit schepen Himpe.

(Aline Declercq)