Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meer ongevallen met doden en gewonden in 2016

Het Laatste Nieuws

11 maart 2017

In Izegem vonden vorig jaar meer ongevallen met gewonden en met doden plaats dan in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse verkeersveiligheidsanalyse van de politiezone RIHO.

"In 2016 waren er drie doden te betreuren in het Izegemse verkeer. Eén dodelijk ongeval gebeurde in de Lodewijk de Raetlaan. Er was ook een dodelijk slachtoffer op de N36 en tijdens de kermisweek werd een bestuurder in de Prins Albertlaan onwel en stierf in de wagen", zegt hoofdinspecteur Miguel Beauprez. "Ook het aantal zwaargewonden en lichtgewonden steeg vorig jaar ten opzichte van 2015." "In de loop van de voorbije tien jaar is het aantal ongevallen met doden en gewonden gelukkig globaal sterk verminderd, maar de stijging in 2016 volgen we zeker op", verduidelijkt mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA).

"Jammer genoeg volstaan ingrepen niet altijd en is het gedrag van de weggebruikers de hoofdoorzaak. Van alle ongevallen met lichamelijk letsel in 2016 was in 18 procent sprake van een betrokkene onder invloed van alcohol. De verkeersveiligheid in bepaalde straten zal in de nabije toekomst door infrastructurele werken ook verbeteren, zoals in de Roeselaarsestraat en de Leenstraat", zegt schepen Himpe. Op vraag van de stad zal de politiezone ook een mobiele flitsbak aankopen zodat op meer plaatsen de snelheid kan gecontroleerd worden.

(Valentijn Dumoulein)