Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Maar helft gemeenten aangesloten op BE-Alert

www.focus-wtv.be

26 oktober 2017

West-Vlaanderen blijft aan de staart bengelen van het aantal aangesloten steden en gemeenten op BE-Alert.

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé ergert zich aan de desinteresse, ondanks de initiatieven die genomen werden om de steden en gemeenten over de streep te trekken. Dat antwoordde hij op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Het project BE-Alert werd midden juni gelanceerd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Met BE-Alert kunnen inwoners via een extra kanaal op de hoogte gebracht worden van een noodsituatie. Het is een unieke technologie voor de steden en gemeenten, de gouverneur en de nood- en interventiediensten om de bevolking te alarmeren.

“Ik stel vast dat onze provincie de slechtste leerling van de klas is en blijft. Op dit ogenblik is slechts 33 van de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten aangesloten. Oost-Vlaanderen is de beste leerling, daar is 90 % al aangesloten en het systeem is in die provincie dus bijna op het volledige grondgebied bruikbaar”, aldus Himpe.

De gouverneur stelt dat het de ambitie is om zo snel als mogelijk in heel de provincie het systeem te kunnen toepassen. “De laatste jaren trad het provinciaal rampenplan al een aantal keer in werking en met BE-Alert kunnen de inwoners snel gealarmeerd of geďnformeerd worden. Op dit ogenblik hebben al 42 steden en gemeenten de opleidingssessies gevolgd en er is dus misschien beterschap op komst.”

Gouverneur Decaluwé liet ook weten dat nu al 31.067 West-Vlamingen geregistreerd zijn om een sms te ontvangen als BE-Alert geactiveerd wordt.

(Ben Storme)