Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gebruik Marktbus fel gedaald, maar concept blijft bestaan

Het Nieuwsblad

3 mei 2017

Vorig jaar maakten 286 mensen per maand gebruik van de Marktbus in Izegem. Tien jaar geleden waren dat er nog 644 per maand. Toch blijft het stadsbestuur in het concept geloven en om het succes aan te zwengelen zal er extra reclame over gevoerd worden.

De Izegemse Marktbus vervoerde vorig jaar op zaterdagvoormiddag gemiddeld 286 mensen per maand van en naar het centrum van de stad. Het systeem van de gratis bus werd in 2002 opgestart.

“Het principe is altijd hetzelfde gebleven. Via een lussensysteem kunnen mensen op verschillende plaatsen in de stad opstappen. De terugrit vatten ze aan het station aan. De Marktbus is een alternatief voor de auto en vermindert we het aantal auto's in het centrum van de stad. Het is ook handig voor minder mobiele mensen om op zaterdag naar het stadscentrum te komen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Nieuwe campagne

Het aantal gebruikers schommelde in de loop van de jaren. De piekjaren waren van 2005 tot 2007, met gemiddeld 644 gebruikers per maand. “Hoewel het aantal gebruikers verminderde, blijft het toch een succes”, verduidelijkt Himpe. “In heel wat steden en gemeenten waar dit initiatief opgestart werd, lag het gebruik heel laag waardoor het systeem al snel weer afgeschaft werd. In Izegem hebben de jongste vijf jaar bijna 21.000 mensen de Marktbus gebruikt.”

Toch wil de schepen het succes een duwtje in de rug geven. “We zetten de Marktbus opnieuw in de kijker in het stadsmagazine, in de wijkkrantjes, op het infoscherm op de Grote Markt en op de sociale media.”

Aan de opstaphaltes komen er binnenkort ook nieuwe bordjes met informatie over de uurregeling.

(Frank Meurisse)