Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or krijgt historische schoenen en maquillageborstels

Het Laatste Nieuws

28 januari 2017

Stadsmuseum Eperon d'Or heeft er dankzij de Vrienden van de Izegemse Musea (V.I.M.) enkele nieuwe collectiestukken bij.

De vereniging draagt het museum een warm hart toe en organiseert jaarlijks een reeks uitstappen en bijeenkomsten die aansluiten bij het inhoudelijke van de musea. Met een deel van het lidgeld van de meer dan tweehonderd leden heeft V.I.M. besloten enkele nieuwe stukken aan te kopen. "Het gaat enerzijds om zes paar schoenen uit een privécollectie", vertelt conservator Hilde Colpaert.

Zijden schoen

"Het gaat om schoenen van een dame die kleiner gaat wonen en er de plaats niet meer voor heeft. De schoenen dateren uit de periode 1900-1950. Er zit een exemplaar uit 1900 tussen die gemaakt is van zijde en met een hakje is afgewerkt. Een andere topper is een schoen met plateauzool uit de jaren 50 en er zit ook een charleston-model met pumps uit de jaren 20 tussen."

Verder heeft de V.I.M. ook een set van acht Japanse maquillageborstels aangekocht. "Hun sobere, maar strakke esthetiek trok onze aandacht", vertelt Hilde. "De houder is van walnotenhout en het gaat telkens om ander haar: van pony's tot geiten. We gaan ze een mooi plaatsje geven."

Ondertussen is de achterbouw van Eperon d'Or opgeleverd. In juni volgt de officiële opening van het museum en begin november volgt een feestelijk weekend voor het publiek, met activiteiten in het centrum. 

Eddy Stragier (Vrienden van de Izegemse Musea), schepen van Cultuur Kurt Himpe en museumconservator Hilde Colpaert met enkele pronkstukken. - Foto Couvreur

(Valentijn Dumoulein)