Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Dit jaar al meer dan 4.000 illegalen aangetroffen in West-Vlaanderen

www.kw.be

10 oktober 2017

In de provincie West-Vlaanderen zijn er dit jaar al 4.137 onregelmatige vreemdelingen opgepakt. Dat heeft provinciegouverneur Carl Decaluwé gezegd aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

"In juli werden in West-Vlaanderen 503 onregelmatige vreemdelingen opgepakt en in augustus zelfs 601", verduidelijkt Himpe. "Tijdens de zomermaanden werden er door de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen ook zeven dossiers inzake mensensmokkel opgestart. Dat brengt het totaal op 27 nieuwe mensensmokkeldossiers in 2017."

Het was de eerste keer dat cijfers terug stegen in een jaar-op-jaarvergelijking. Vooral de regio rond de haven van Zeebrugge blijft een aantrekkingspool voor onregelmatige vreemdelingen, omdat ze hopen van daaruit Groot-Brittannië te kunnen bereiken.

De gouverneur gaf vorige maand al te kennen dat de nationaliteiten constant verschuiven met vooral Afrikanen, zoals Eritreeërs en Soedanezen. Het blijft dus nodig om de routes en bewegingen in kaart te brengen. "De recente cijfers tonen aan dat die aandacht geen overbodige luxe is", besluit Himpe.

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gaf onlangs nog te kennen dat er in West-Vlaanderen extra mankracht komt voor de strijd tegen mensensmokkel.

(Belga)