Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bontgekleurde merleteendjes vrolijken tijdelijk straatbeeld op

Het Nieuwsblad

9 mei 2017

Op tientallen locaties in Izegem nestelen zich in juni bontgekleurde cementen vogeltjes. Het zijn merletjes. Dankzij die bijzondere vogeltjes kan je komende zomer mooie prijzen in de wacht slepen.

Merletjes zijn eendjes zonder pootjes en bek die je ook terugvindt in het Izegemse wapenschild. De exemplaren die straks in het straatbeeld opduiken, maken deel uit van een campagne die wordt opgezet door de stad en de handelaars.

“Net als vorig jaar slaan de Izegemse handelaars en de erfgoedsite Eperon d'Or de handen in elkaar voor Ambassadeurs van Eperon d'Or”, verduidelijkt schepen van Economie Tom Verbeke (N-VA). “Dit jaar hebben we met de actie #pretmerlet het project ludiek opgevat. De vogeltjes zijn tijdelijke toevoegingen aan het straatbeeld en zullen de verschillende handelskernen, erfgoedplekken en groene zones van de stad met elkaar verbinden.”

Ludieke initiatieven

Er wordt een reeks ludieke initiatieven rond geweven die Izegemnaren en bezoekers prikkelen om gebruik te maken van het diverse aanbod aan winkels, horeca en erfgoed van de stad. Bovendien genieten de deelnemende handelaars met onder andere een etalagewedstrijd en kraslotenactie van heel wat extra publiciteit. De cementen merletjes zijn gemaakt in de ateliers van Den Tatsevoet in Izegem en 't Venster in Emelgem. Een aantal merletjes zal daar ook worden versierd. “Voor de resterende beeldjes doen we graag een beroep op de creativiteit van de leerlingen van kunstacademie Art'Iz, de Izegemse basisscholen en uiteraard ook op de Izegemnaren zelf.”

Mooie prijzen

“Met de actie zijn ook heel wat mooie prijzen te winnen”, geeft schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA) nog mee. “Wie kan inschatten hoeveel merletjes er in juni verspreid staan in Izegem, Emelgem, Kachtem, en de Bosmolens, maakt kans op een citytrip of een tablet. “Na afloop van de wedstrijd, in oktober, verzamelen we alle merletjes weer in Eperon d'Or. Wie wil, kan daar een merletje kopen en zo een goed doel van de Warmste Week steunen.”

Wie zin heeft om zelf een merletje te versieren, kan een seintje geven aan de medewerkers van Eperon d'Or op 051-31.64.46 of een mailtje sturen naar eperondor@izegem.

www.pretmerlet.be

(Frank Meurisse)