Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

BE-Alert: West-Vlaanderen blijft slechtste leerling van de klas

www.kw.be

4 oktober 2017

In West-Vlaanderen is momenteel nog maar de helft van de steden en gemeenten aangesloten bij BE-Alert. "Dat is in vergelijking met twee maanden geleden slechts één meer en dus nauwelijks een vooruitgang", zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Het project BE-Alert werd halfweg juni gelanceerd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Met BE-Alert kunnen inwoners via een extra kanaal op de hoogte gebracht worden van een noodsituatie. Het is een unieke technologie voor de steden en gemeenten, de gouverneur en de nood- en interventiediensten om de bevolking te alarmeren. Het is ook de bedoeling dat elke overheid die instapt op het systeem een test uitvoert. Op vraag van bijvoorbeeld organisatoren van grootschalige festivals kan via het federale crisiscentrum ook een test aangevraagd worden van het ALERT-SMS-systeem.

Gouverneur Carl Decaluwé liet aan provincieraadslid Kurt Himpe eerder al weten dat iedere stad of gemeente te allen tijde nog kan aansluiten bij BE-Alert. "Maar blijkbaar zal er dus in West-Vlaanderen wel een tandje bijgestoken moeten worden", besluit Himpe.