Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Art'Iz breidt flink uit in voormalig schoeiselmuseum

Het Nieuwsblad

30 augustus 2017

De kunstacademie Art'Iz start dit schooljaar met twee bijkomende lokalen. De oude zalen van het schoeiselmuseum worden heringericht. Een welgekomen extra ruimte, zeker nu het aanbod van de academie aanzienlijk uitgebreid wordt.

De Izegemse Kunstacademie Art'Iz neemt eind deze week twee nieuwe lokalen in gebruik voor de afdeling Beeld.

Het was altijd al de bedoeling dat de academie de ruimtes van het oude schoeiselmuseum zou krijgen. Nu de hele collectie verhuisd is naar het centrale museum Eperon d'Or, zijn de lokalen leeggehaald. Nu is het dus zover. “Er wordt volop gewerkt om de ruimte op de gelijkvloerse en de bovenste verdieping klaar te maken”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

Contrabas jazz en pop

“De bijkomende ruimte zal zeker van pas komen. De inschrijvingen voor alle opleidingen lopen heel vlot en door de extra lokalen zullen de piekmomenten van de lessen beeldende kunst kunnen worden opgevangen. De ruimtes in de Wijngaardstraat worden opgefrist en er wordt ook in nieuw meubilair voorzien.”

Het aanbod van de Kunstacademie wordt dit jaar ook uitgebreid. “Op vrijdagavond is er nu beeldende kunst voor volwassenen zonder vooropleiding. Het gaat over grafiek, schilderkunst en tekenkunst”, zegt directeur Wim Belaen. “Op donderdag is er ook een nieuwe cursus basgitaar en contrabas jazz en pop.”

Inschrijven voor de cursussen kan online via de website van de Kunstacademie. Nog tot vandaag woensdag kan je van 13.30 tot 18.30 uur ook inschrijven in het secretariaat. Vanaf 1 september zijn inschrijvingen mogelijk tijdens de gewone openingsuren van het secretariaat.

(Frank Meurisse)