Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aantal overnachtingen in Izegem gestegen

Het Nieuwsblad

11 januari 2017

Het aantal overnachtingen in Izegem zit in de lift. Het gaat zowel om toeristen als zakenmensen.

Schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) deed een rondvraag. Uit de cijfers van Toerisme Leiestreek blijkt dat er in 2015 in Izegem 11.333 overnachtingen waren en dat een toerist gemiddeld twee nachten in de stad bleef. Voor 2016 zijn er nog geen officiële cijfers, maar de rondvraag leert dat er nog meer overnachtingen waren.

De impact van de Davidsfonds Zomerzoektocht is heel duidelijk. Daardoor werd zelfs het dalende aantal buitenlandse gasten vergeten. Die bleven weg door de aanslagen.

Alle logiesaanbieders hebben vruchten geplukt van dit toeristisch evenement. Met zeven B&B's, een hotel en twee verblijven voor jeugdgroepen is er een ruim en gevarieerd aanbod in Izegem. “In onze stad zijn er nu ongeveer tachtig kamers ter beschikking in het hotel en in de B&B's”, zegt Himpe.

Tijdens de week logeren er vooral zakenmensen, technisch personeel en vertegenwoordigers in Izegem, in het weekend komen de toeristen. Hoewel Izegem niet rechtstreeks betrokken is bij de herdenkingsactiviteiten van de Eerste Wereldoorlog, zijn er ook heel wat overnachtingen in de stad die daarmee te maken hebben. “Heel opmerkelijk is dat in het Parkhotel veel rekruten van het Britse leger logeren die Ieper bezoeken”, besluit Himpe.

(Frank Meurisse)