Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kristof Pillaert trekt provincielijst N-VA

De Standaard

19 april 2012

De N-VA trekt met Kristof Pillaert (43) uit Hooglede als lijsttrekker naar de provincieraadsverkiezingen in oktober. Op de plaatsen twee en drie staan Mieke Van Hooteghem (49) uit Roeselare en Bart Clicque (48) uit Ledegem. Lijstduwer is Kurt Himpe (40), gemeenteraadslid in Izegem.

"We gaan uit van onze sterkte", vertelt Pillaert die sinds 2000 in de provincieraad zitting heeft. "We zijn ambitieus en gaan voor twee zetels in het district Roeselare-Izegem. Volgens ons is dat haalbaar, ook al zijn er minder zetels te verdelen en werden de kiesdistricten hertekend."

Koele minnaar

Tot op vandaag zit N-VA in kartel met CD&V in de provincieraad. "We zullen dat kartel loyaal uitvoeren, maar gaan op eigen kracht verder. De kaarten liggen vandaag helemaal anders. Het is geen geheim dat N-VA geen warme minnaar is van de provincie als beleidsniveau. Volgens ons zijn er heel wat hervormingen nodig in de bevoegdheden. Maar dat betekent niet dat we aan de zijlijn blijven staan. Als je iets wil veranderen, kan je dat slechts van binnenuit doen."

(Arne Vansteenkiste)