Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Opinie

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Politiek verantwoordelijk

23 oktober 2006

Het voornemen van Freya Van den Bossche om een crisismanager aan te stellen die de werking van de federale belastingdiensten moet verbeteren, roept grote vraagtekens op.

De federale regering slaagde er niet in om een goed werkend apparaat in het leven te roepen. De vele opmerkingen over Tax-on-web, rekenfouten die de begroting doen wankelen, een nijpend personeelstekort, inefficiŽnte softwareÖ waren een duidelijk teken aan de wand. Maar de oorzaken liggen wel degelijk bij de federale regering: jaar na jaar werd te weinig geÔnvesteerd in de belastingdiensten, terwijl een optimale werking van deze diensten een garantie is voor voldoende financiŽle middelen om een beleid uit te stippelen.

Freya stelt nu voor om nŠ de verkiezingen werk te maken van een betere belastingadministratie. Te laat ! De federale regering moet de beslissingen nemen waardoor een goede werking gegarandeerd wordt: voldoende en goed opgeleid personeel, een verantwoorde verloning, de nodige middelenÖ Het aanstellen van een crisismanager is niet meer en niet minder dan het ontlopen van de politieke verantwoordelijkheid.