Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vierhandig concert van vader en zoon tijdens Izegemse beiaardconcerten

19 mei 2020

Ook dit jaar worden er in Izegem beiaardconcerten georganiseerd. “Het ziet er naar uit dat de beiaardconcerten de enige concerten zijn die tijdens het voorjaar wél zullen plaatsvinden”, zegt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe.

“Izegem kreeg ongeveer 250 jaar geleden een volwaardige beiaard die momenteel bestaat uit 47 klokken. Dat cultureel erfgoed van bijna tien ton is niet klein te krijgen en dus gaan we door, weliswaar in een aangepaste vorm”, verduidelijkt de schepen.

“Koen Cosaert dertig jaar Izegems stadsbeiaardier”

Het is trouwens een bijzondere editie, want Koen Cosaert is dertig jaar actief als stadsbeiaardier van Izegem. “Daarom krijgt hij ook een ereplaats in deze reeks concerten en geeft hij de aftrap op maandag 8 juni. Tijdens het tweede concert is er dan een vierhandig concert van Koen Cosaert en zijn zoon Florian, de jongste beiaardier van het land die in 2014 ook aangesteld werd als Izegems stadsbeiaardier”, aldus schepen Himpe.

“Tijdens het derde concert is de stadsbeiaardier van Geraardsbergen Jakob Devreese te gast. Liesbeth Janssens is gastbeiaardier op 29 juni. Ze is stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel. Wim Berteloot sluit als beiaardier van Brugge, Menen en Roeselare de vijfdelige concertreeks af op 6 juli met een wensconcert”, zegt Koen Cosaert.

Aangepaste formule met livestreaming

Door de omstandigheden werd gesleuteld aan de formule. “De luisterplaats aan het voormalige borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat zal niet georganiseerd worden en er zijn ook geen intermezzi van andere kunstenaars tijdens het concert”, legt Geerwin Vandekerckhove uit. “De concerten beluisteren kan uiteraard in de omgeving van de Sint-Tillokerk door een rustige plaats op te zoeken en vooral te genieten. De programmabrochure is digitaal ter beschikking op de website van De Leest en wordt telkens ook geafficheerd in het portaal van de kerk.”

“Vorig jaar werd voor de eerste keer een livestream georganiseerd waardoor de aanwezigen op de luisterplaats de beiaardier aan het werk konden zien in de Sint-Tillotoren. Dit jaar zullen we met een livestream vanop de Facebookpagina van cultuurhuis De Leest iedereen de kans geven om van thuis uit te kijken en te luisteren naar de Izegemse beiaardconcerten”, besluit schepen Himpe.