Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Succesvolle afhaalservice bibliotheek wordt uitgebreid

15 mei 2020

Sinds midden april is er in de Izegemse bibliotheek een alternatieve dienstverlening met afhaalservice. “De afhaalmomenten waren tot nu toe tijdens weekdagen en we breiden dit vanaf volgende week ook uit naar de zaterdag”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “De afhaalservice is een groot succes. Er zijn tot nu toe bijna 700 pakketten in de Izegemse bibliotheek afgehaald en dus gingen er al duizenden collectiestukken de deur uit.”

“De mogelijke afhaalmomenten zijn op weekdagen tussen 8.30 en 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zal dit van 10.00 tot 16.00 uur mogelijk zijn. De uitbreiding komt er omdat meer mensen weer aan de slag zijn en de weekdagen voor hen nu niet meer ideaal zijn”, verduidelijkt schepen Himpe.

“De alternatieve dienstverlening kan enkel voor mensen die al lid zijn van de bibliotheek omdat die gebruikers al in het bestand zitten en de uitleen op die manier achter de schermen kan geregistreerd worden. Elke bibliotheekgebruiker kan één keer per week een bestelling plaatsen en maximaal tien stuks aanvragen. Voor de strips is de limiet zes stuks en voor dvd’s vijf”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. “Via de website van de bibliotheek kan in de catalogus gezocht worden naar de beschikbare collectiestukken en op de website kan een online afspraak gemaakt worden om de bestelling af te halen. Er moet minimum één dag op voorhand gereserveerd worden en de aanvragen worden chronologisch afgehandeld. Na de registratie van de aanvraag krijgt de bibliotheekgebruiker een mail met de bevestiging van datum en tijdstip om de collectiestukken op te halen. Alle bestellingen tijdens de alternatieve dienstverlening zijn gratis. Wie problemen heeft om te reserveren kan per mail of telefonisch contact opnemen met de bibliotheek”, zegt Nicolas Cappelle. “Teruggebrachte collectiestukken worden drie dagen in quarantaine geplaatst vooraleer ze opnieuw in de uitleen gebracht worden.”

“Geen bibliotheekboeken in boekenruilkastjes”

“Ook de boekenruilkastjes zijn een succes. Maar we roepen op om geen boeken van de bibliotheek in die kastjes te stoppen. Het terugbrengen van deze boeken moet via de inleverbus aan de ingang van de bibliotheek”, aldus de bibliothecaris.