Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Proef van cultuur in de bibliotheek"

5 november 2020

Terwijl de hele cultuursector door de coronamaatregelen de deuren moet sluiten, blijven de bibliotheken open. “We blijven op de noden van de inwoners inspelen, zowel in de bibliotheek zelf als online”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Door de verstrengde maatregelen zijn er echter opnieuw een aantal beperkingen. “De leeszaal met kranten en tijdschriften en de computerruimte is niet meer toegankelijk en teruggebrachte materialen moeten in de ingeefluiken worden gedeponeerd”, zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Wat binnengebracht wordt, gaat drie dagen in quarantaine. De uitleentermijnen worden automatisch aangepast. We werken ook verder met winkelmandjes, waardoor het aantal bezoekers op hetzelfde ogenblik beperkt wordt tot twintig en een bezoek aan de bibliotheek mag voor een half uurtje”.

“Van boeken en strips tot cd’s en dvd’s”

“Met een bijzonder groot aanbod van boeken en strips, maar ook cd’s en dvd’s kunnen we inspelen op de noden van de inwoners om wat ontspanning te vinden. Eind september is de Izegemse bibliotheek ingestapt in een nieuw e-boekenplatform met ruim 2.500 titels. Die aanvullende service komt nu zeer goed van pas”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. Leners kunnen telkens twee e-boeken ontlenen van thuis uit en elk boek maximaal zes weken houden. Na die periode verdwijnen de titels automatisch van het toestel. Via de website van de bibliotheek is alle informatie ter beschikking om van dit systeem gebruik te maken.”

Spelotheek

“Ook de spelotheek is verder ter beschikking. Tijdens de verlengde herfstvakantie kan dit voor heel wat ouders handig zijn”, zegt Nicolas Cappelle. “In de spelotheek is er niet alleen educatief speelgoed, maar ook trendy speelgoed en gezelschapsspelen kunnen uitgeleend worden.”

Meer info op https://izegem.bibliotheek.be/