Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstwerk krijgt definitieve plaats aan Eperon d'Or

18 december 2020

Al enkele maanden prijkt een kunstwerk op het voorplein van Eperon d’Or. “Het sculptuur van de Izegemse kunstenaar Piet Duthoit krijgt nu een definitieve plaats aan het stadsmuseum”, zegt schepen van Cultuur en Musea Kurt Himpe.

Naar aanleiding van de Kunstzomer Leiestreek was de museumsite het decor voor een hele reeks kunstwerken. “Een opvallend kunstwerk werd op het voorplein van Eperon d’Or geëxposeerd en werd onmiddellijk een opvallende blikvanger”, verduidelijkt Himpe. “We kregen heel wat positieve reacties van bezoekers en het nodigde ook heel wat fotografen uit om er foto’s van te maken in combinatie met het art-decogebouw. Daarom beslisten we om het kunstwerk aan te kopen om meer kunst in de publieke ruimte te brengen en als bijkomende attractie aan Eperon d’Or. Eerder werd ook al een kunstwerk van Roland Rens van het Bad Zwischenahnplein verplaatst naar het wandelpad voor het museum. Dat kunstwerk verwijst naar de borstelindustrie, het kunstwerk van Piet Duthoit is een knipoog naar de schoenindustrie.”

“Een steen met een verhaal”

“Tijdens een tocht door de Ardennen belandde ik in het dorpje Fontenoille waar de kunstige onderdelen van de kerk in een okerkleurige steen opvielen. Na een bezoek aan een kleine steengroeve in de buurt waar de grote steenblokken werden gebroken, kreeg ik een blok van tachtig kilo mee om te experimenteren”, verduidelijkt kunstenaar Piet Duthoit. “Enkele maanden later kocht ik 25 ton van de zeer harde kalksteen, officieel Pierre de Fontenoille.”

Het kunstwerk van ongeveer twee ton werd vijf jaar geleden gerealiseerd en is een verbeelding van de werkschoenen van de kunstenaar.