Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie Art'Iz neemt vliegende start

1 september 2020

Ook het nieuwe schooljaar voor de Kunstacademie Art’Iz regio Izegem start opnieuw op 1 september met een uitgebreid aanbod aan opleidingen. “De Kunstacademie neemt op dit ogenblik alvast een vliegende start”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.

“De inschrijvingen lopen nog binnen, maar we hebben al meer inschrijvingen dan op hetzelfde moment vorig jaar. Pas over enkele weken kunnen we een eindbalans opmaken”, verduidelijkt schepen Himpe.

Net zoals de vorige jaren breidt het aanbod ook uit. “Met de nieuwe opleiding singer-songwriter waarbij de leerlingen zelf goede songs leren schrijven en ook het nieuw vak arrangeren om bestaande muziek te bewerken, modeltekenen en de oprichting van choirs klarinet, sax, dubbelriet, koper, gitaar en strijkers zetten we de vernieuwing door”, aldus directeur Wim Belaen. “Er is ook een uitbreiding van het zeer succesvolle Jazz-Pop-Rock. Creativiteit, professionaliteit en vernieuwing vormen de leidraad in de uitbouw van de Kunstacademie.”

Bijkomende investeringen

Om het schooljaar optimaal te kunnen starten en alles coronaproof te maken werd ook bijkomend geïnvesteerd. “Alle middelen worden ingezet om de lessen in ideale omstandigheden te laten verlopen. Zo zijn er bijvoorbeeld honderd flexibele plexiwanden aangekocht voor elk lokaal waar de Kunstacademie lessen organiseert. We maken trouwens ook gebruik van alle beschikbare ruimten op de sites in de Wijngaardstraat en in de Kruisstraat en ook het groot auditorium en de bar van de Kunstacademie worden ingeschakeld”, zegt schepen Himpe. “Het stadsbestuur besliste ook om te investeren in extra niet-gesubsidieerde uren zodat groepen kunnen opgesplitst worden.”