Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek stapt in nieuw e-boekenplatform met ruim 2.500 titels

18 september 2020

De Izegemse bibliotheek stapt in een nieuw e-boekenplatform met ruim 2.500 titels. “E-boeken lenen op je eigen toestel kan vanaf vandaag in heel wat Vlaamse openbare bibliotheken. Ook in de Izegemse stadsbibliotheek kunnen leners vanaf nu e-boeken lenen op hun eigen toestel”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “In zowat de helft van de andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden vanaf nu e-boeken terug in de online catalogus. Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens twee e-boeken lenen, twee e-boeken reserveren en elk boek maximaal zes weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na zes weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel”

“De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino. Je vindt ze rechtstreeks in de online catalogus van de bib. Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan op https://bibliotheek.be/e-boeken of met de hulp van een bibliotheekmedewerker”, zegt Kurt Himpe.

Ruime collectie

Tussen de ruim 2.500 titels van de collectie vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette haar schouders onder het platform.

“De sector bouwt voortdurend aan een kwaliteitsvolle, diverse collectie, die inspeelt op de vraag van het publiek. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle.

Het platform

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform. Leners kunnen zich aanmelden met hun Mijn Bibliotheek-profiel en e-boeken lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.