Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek sluit tijdelijk de deuren door omschakeling naar Vlaams bibliotheeksysteem

20 februari 2020

Binnenkort stapt de bib van Izegem, samen met 13 andere bibliotheken uit Midden-West-Vlaanderen, over op eenzelfde bibliotheeksoftware. “Die vernieuwing past binnen de uitrol van een overkoepelend Vlaams bibliotheeksysteem. Om die overgang te maken, zal de Izegemse bibliotheek  gesloten zijn van maandag 23 maart tot en met dinsdag 31 maart”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Tijdens deze sluitingsperiode kunnen bibliotheekleden niets ontlenen, verlengen of reserveren. “De inleverdatum van voordien uitgeleende boeken, cd’s en andere bibliotheekmaterialen schuift automatisch op naar de eerstvolgende openingsdag op woensdag  1 april om 14.00 u. Bibliotheekgebruikers riskeren dus geen boete in deze periode. Voor wie van plan is veel te lezen tijdens de paasvakantie is er geen probleem want de bib is alweer open bij het begin van die vakantieperiode”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. In totaal zullen zo’n 50 West-Vlaamse bibliotheken op hetzelfde moment sluiten om over te schakelen naar de nieuwe bibliotheeksoftware.

1 lidkaart voor 14 bibliotheken

“Voor de bibliotheekgebruikers in Midden-West-Vlaanderen biedt deze omschakeling een extra troef, want met één lidkaart kan je voortaan in 14 bibliotheken uit de regio Midwest terecht. Leners vanaf 18 jaar betalen vanaf april 2020 slechts vijf euro per jaar ongeacht de bibliotheek waar ze lid zijn. Voor leners jonger dan 18 blijft het lidmaatschap overal gratis. Voor de Izegemse bibliotheek is er dus enkel voor de 60-plussers een wijziging”, aldus schepen Himpe. 

“Met hun lidkaart kunnen jong én oud boeken en andere materialen ontlenen uit de bibs van Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare (ARhus), Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Vanaf juni geldt de regeling ook in Lichtervelde”, besluit bibliothecaris Nicolas Cappelle.

Al deze gemeenten maken deel uit van de streekintercommunale DVV Midwest, die in 2017 werd opgericht en via intergemeentelijke samenwerking de gemeenten op verschillende domeinen wil versterken.