Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cultuurhuis De Leest past werking aan nieuwe maatregelen aan

29 oktober 2020

Door de verstrengde maatregelen gaan er momenteel geen voorstellingen meer door in cultuurhuis De Leest. “We passen de werking volledig aan de nieuwe maatregelen aan en de voorverkoop voor 2021 zal in verschillende fasen verlopen”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“De balie van het cultuurhuis blijft wel nog open. Alle geldende maatregelen en eventuele latere versoepelingen worden natuurlijk op de voet gevolgd. Wie tickets voor een voorstelling voor dit najaar heeft, vragen wij om nog even geduld uit te oefenen en alvast de tickets goed te bewaren. Zodra we de puzzel rond hebben, zal iedereen een mail krijgen met een voorstel tot nieuwe datum of de mogelijkheid om de tickets eventueel terug te laten betalen”, aldus verantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove.

Gefaseerde voorverkoop 2021

“Voor het voorjaar 2021 zal er geen programmabrochure op papier verspreid worden, maar communiceren we vooral via onze nieuwsbrief en via sociale media. Om in deze tijden kort op de bal te kunnen spelen, zal het programma bekend gemaakt worden in twee fasen”, verduidelijkt cultuurschepen Kurt Himpe. “Voor het programma voor januari en februari start de online voorverkoop op zaterdag 14 november om 9.00 uur. Vanaf 14 december kan ook het programma voor maart, april en mei geraadpleegd worden. De online voorverkoop voor die voorstellingen start op zaterdag 9 januari om 9.00 uur.”

“In de hoop dat de coronamaatregelen dit dan toelaten, verkopen we voor de voorstellingen van 2021 in eerste instantie honderd kaarten per voorstelling. Wanneer alle honderd zitjes bezet zijn, kunnen geïnteresseerden zich via de online reservering op de wachtlijst zetten. Bij versoepelingen krijgen deze geïnteresseerden dan de eerste kans om de voorstelling toch bij te wonen.”

“Het programma voor het voorjaar kan je raadplegen op de website van De Leest. Ronkende namen als Stefaan Degand, Guido Belcanto, Liliane Saint-Pierre, Brandweerman Sam, Kamagurka en Herr Seele… zullen ons hopelijk weer doen stralen. Een eigentijdse versie van ‘Het gezin van Paemel’ en het grootse ‘Assisen3’ kunnen ook de toneelliefhebbers weer laten snoepen. Aarzel niet om je tickets te reserveren. Als deze voorstellingen niet zouden kunnen plaatsvinden, dan worden ze verschoven naar een andere datum of krijgt men de mogelijkheid om het geld terug te laten storten”, zegt Geerwin Vandekerckhove.

Automatische plaatstoewijzing met kleurencode

“Bij de verkoop voor de voorstellingen van het voorjaar 2021 zal het systeem automatisch een plaats toewijzen, waarbij tussen elke toegewezen plaats een zitje wordt overgelaten. Bij aanvang van de voorstelling krijgt men dan de kans om per bubbel naast elkaar te gaan zitten. Op het ticket zal er naast het stoelnummer de naam van een kleur staan. De groene, gele, rode of blauwe kleur duidt aan in welk deel van de grote zaal men moet plaatsnemen en welke route moet gevolgd worden. Bij aankomst in De Leest moeten tickets niet meer omgeruild worden. Wie om medische redenen op de eerste twee rijen wil plaatsnemen, stuurt vanaf de dag van de voorverkoop een mailtje naar De Leest”, besluit schepen Kurt Himpe.

www.deleest.beinfo@deleest.be