Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Buitenlandse delegaties ontvangen op het Izegemse stadhuis

13 maart 2020

Op vrijdag 13 maart ontving schepen van Internationale samenwerking Kurt Himpe (N-VA) een groep buitenlandse leerlingen en leerkrachten op het Izegemse stadhuis.

De delegaties uit Duitsland, Litouwen en Roemenië af naar Izegem en waren een week te gast bij de collega’s van Prizma Campus College voor een internationaal Erasmus+ project. De delegatie uit Turkije moest verstek laten gaan, omdat ze niet mochten afreizen door het uitbreken van het coronavirus.

“Dergelijke internationale projecten zijn een meerwaarde voor het onderwijs en brengen onze leerlingen in contact met andere culturen en laten hen proeven van het onderwijssysteem in andere Europese landen”, zegt schepen Himpe.

De buitenlandse gasten brachten tijdens hun verblijf een bezoek aan Ieper, Brugge, Antwerpen en het museum Eperon d’Or kon uiteraard niet ontbreken op het programma. De leerlingen werkten tijdens de projectweek rond het thema “vrouwen”. Het project startte vorig jaar en loopt tot 2021, waarbij telkens in een ander land samengekomen wordt.

Vrouwelijke straatnamen

De leerlingen van Prizma Campus College hadden ook gezorgd voor een verrassing. Tijdens de projectweek gingen de deelnemers op zoek naar vrouwen die volgens hen een straatnaam verdienen in Izegem. Uit de vijf suggesties viel de keuze van de leerlingen op Klaartje De Zwarte-Walvisch, een Joodse vrouw uit Nederland die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwam in het Poolse kamp Sobibór. Ze schreef een dagboek, dat niet alleen een historische maar ook een literaire waarde heeft. “Naar aanleiding van de oproep om meer vrouwelijke straatnamen, heeft de cultuurraad een lijst opgesteld met vrouwen die in aanmerking kunnen komen voor een straatnaam. Ik zal deze suggesties aan de cultuurraad overhandigen, zodat ze aan de lijst kunnen toegevoegd worden”, aldus  schepen Kurt Himpe.