Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Art'Iz pakt uit met straffe videoclip op de tonen van 'Sweet Dreams' van Eurythmics

24 april 2020

Ruim 200 leerlingen en leerkrachten van de Izegemse Kunstacademie Art’Iz droegen afgelopen weken hun steentje bij tot een heuse videoclip ‘Art’Izt in je eigen kot’, gebaseerd op ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics. In deze hit van de jaren ‘80 droomt Annie Lennox van betere tijden, vandaag actueler dan ooit.

Benjamin Sercu schreef een passende Nederlandse tekst, terwijl leerkrachten David Demeyere en Filip Debosschere respectievelijk zorgden voor de formidabele muzikale mixing en de dynamische beeldmontage.

De videoclip barst van de positieve energie en is te bekijken op de website en via de sociale mediakanalen van Art’Iz Izegem. Keep your head up, moving on… Dat is ook de boodschap die Art’Iz via de kunst wil uitstralen.

“Dit schitterende project toont niet alleen de flexibiliteit van het hele team aan in deze bijzondere tijden, maar ook hoe Art’Iz achter de schermen werkt om de vaardigheden van de leerlingen op een originele manier verder te ontplooien”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.

Art’Iz, waar kunst mensen verbindt

De Kunstacademie Art’Iz bouwde de voorbije jaren een stevige artistieke reputatie op. Tijdens nationale wedstrijden gooien leerlingen van Art’Iz steevast hoge ogen. De Kunstacademie was en is een kweekvijver voor artistiek talent op hoog niveau in de kunstdomeinen Beeld, Muziek en Woord.

Dat hoge niveau hoeft niet altijd professioneel te zijn. Duizenden kinderen, jongeren en volwassenen uit de wijde regio vinden vandaag hun weg naar een van de vele cursussen uit het rijke lesaanbod. Zij beoefenen wekelijks hun hobby en verrijken op die manier hun leven.

Art’Izanale zalf voor de ziel

De laatste weken bleek nog maar eens hoe kunst bijdraagt tot een warmere samenleving. Hoeveel volwassenen haalden niet na vele jaren hun instrument van onder het stof om opnieuw te gaan oefenen? Of ze bestelden doek en verf om zich opnieuw aan het schilderen te zetten? Corona bracht in velen een ware poëet naar boven. Kunst dus als zalf voor de ziel.

Directeur Wim Belaen: “Ik wist al lang dat Art’Iz een warme plek is, maar het ontroert mij als ik zie hoe leerlingen en leerkrachten in deze periode nog sterker naar elkaar toe zijn gegroeid, met de clip van ‘Art’Izt in je eigen kot’ als fenomenaal hoogtepunt. Ik ben trots op alle Art’Izten die op welke manier ook hun bijdrage hebben geleverd tot dit huzarenstuk.”

Bekijk de videoclip op https://bit.ly/2VOMrXa