Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aangepast reglement verhoogt subsidies voor lokale Noord-Zuidinitiatieven

16 maart 2020

Vanaf dit jaar zullen de Izegemse organisaties die initiatieven ontwikkelen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking meer subsidies kunnen ontvangen. “Het reglement is aangepast waardoor de voorziene middelen anders verdeeld worden”, zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kurt Himpe (N-VA).

“In het budget is er ongeveer 17.000 euro ter beschikking om Noord-Zuidinitiatieven te ondersteunen. Tot nu kreeg 11.11.11 daarvan veertig procent, terwijl de lokale initiatieven maar zestig procent ontvingen. Deze verdeling werd aangepast waardoor de subsidie voor 11.11.11 gehalveerd wordt. Daardoor komt tachtig procent van de voorziene middelen bij de lokale initiatieven voor Noord-Zuidprojecten”, verduidelijkt de schepen.

“We stellen vast dat lokale initiatieven heel wat enthousiaste vrijwilligers en sympathisanten op de been weten te krijgen. Die initiatieven willen we nu meer ondersteunen, omdat ze vaak ook minder draagkracht hebben voor fondsenwerving. Sinds vorig jaar zijn we trouwens ook gestart met een voorstellingscampagne van al deze lokale initiatieven in het stadsmagazine Izine”, besluit Himpe.