Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Weyts investeert 87.220 euro in energiebesparing Prizma Campus VTI

25 oktober 2019

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 87.220 euro in Prizma Campus VTI in Izegem. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kan de betrokken school besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 87.220 euro in Prizma Campus VTI in Izegem. Concreet gaat het om een investering in schrijnwerk. Prizma Campus VTI heeft het project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van Prizma Campus VTI”, zegt schepen Kurt Himpe. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst”.