Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad stimuleert Izegemse jeugdkampen in partnersteden

13 juni 2019

Izegem heeft vijf partnersteden en doet een oproep naar de jeugdverenigingen om er op kamp te gaan.

“Onze stad heeft heel wat jeugdverenigingen en om op kamp te gaan is het elk jaar even zoeken naar een originele en geschikte kampplaats, zowel voor het kamp tijdens de zomervakantie als kleine kampen of weekends in de loop van het werkjaar”, zegt schepen van Jeugd Lothar Feys (N-VA). “Daarnaast zijn er in Emelgem en in Kachtem ook logiesmogelijkheden voor jeugdverenigingen van buiten onze stad en dus ook mogelijkheden om groepen uit de partnersteden hier te ontvangen.”

“Via het subsidiereglement voor activiteiten in en met de partnersteden kunnen we de jeugdverenigingen een financiële ondersteuning geven om naar die partnersteden te gaan of een buitenlandse groep naar Izegem te halen en zo een verbroedering op te starten”, verduidelijkt schepen van Internationale samenwerking Kurt Himpe (N-VA). “De subsidie is afhankelijk van de afstand naar de partnerstad. Maar als een jeugdvereniging naar Izegem gehaald wordt, dan is er ook een financieel duwtje in de rug voor het opstarten van een samenwerking.”

De jeugddienst bezorgde intussen alle Izegemse jeugdverenigingen de nodige informatie. “Het kan de start zijn van een mooie verbroedering tussen de Izegemse jeugd en jongeren uit Bad Zwischenahn of Hilders in Duitsland, uit het Tsjechische Zlin, het Franse Belle of uit Hotton in Wallonië”, besluit schepen Himpe.