Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem viert vandaag V-dag met gratis online boek en radioprogramma

8 mei 2019

Dit jaar wordt de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. “Naar aanleiding van V-dag zet de stad Izegem vandaag niet alleen een boek met getuigenissen en foto’s over de Tweede Wereldoorlog online, maar ook een radioprogramma kan opnieuw beluisterd worden”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

“In 2012 werd het boek ‘Izegemse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog’ gepubliceerd en dat was in mum van tijd verkocht. Doordat er nog vaak vraag is naar het uitverkochte boek en  aangezien we geen herdruk plannen, is vanaf vandaag het boek gratis online te downloaden via de website van het museum Eperon d’Or.”

Ook radioprogramma online

“In 2012 werd niet alleen een boek gepubliceerd aan de hand van de getuigenissen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Izegem woonden, werkten of leefden. In samenwerking met radio IRO werd ook een radioprogramma gemaakt dat zeven jaar geleden op een zondagnamiddag werd uitgezonden”, verduidelijkt schepen Himpe. “In het radioprogramma zijn getuigenissen van die geïnterviewde mensen te beluisteren en muziek uit de oorlogsjaren. Het radioprogramma kan ook opnieuw beluisterd worden via de website van het museum.”