Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Museum Eperon d'Or krijgt conservatieatelier en neemt Huis van de Economie in

18 december 2019

Het museum Eperon d’Or krijgt een conservatieatelier. “Een investering die noodzakelijk is om de collectie in orde te houden”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

“De werkruimte komt in de bestaande depotruimte achteraan het museum. In het atelier zullen museumstukken behandeld worden”, verduidelijkt de schepen. “Nieuwe aanwinsten worden immers niet onmiddellijk toegevoegd aan de collectie. Ze ondergaan eerst een grondig onderzoek naar de toestand en krijgen eventueel een opfrisbeurt. Ook objecten die in bruikleen worden gegeven of in een tentoonstelling worden gebruikt, krijgen een onderhoudsbeurt.”

Het museum heeft intussen ook het Huis van de Economie ingenomen. “De bibliotheek die zich in de kelder van het museum bevond, is overgebracht naar de huidige bureauruimte van het museum. Daardoor kan de bibliotheekcollectie van het museum door externen beter geraadpleegd worden. Er zijn ook twee flexplekken voorzien”, aldus conservator Hilde Colpaert. “Het museumpersoneel huist sinds deze week in het bijgebouw waar het Huis van de Economie was.”

“De museumbibliotheek telt momenteel bijna 1.000 titels waarvan er 800 gerelateerd zijn aan de schoenen en de schoennijverheid. De overige boeken behandelen de borstelnijverheid en lokale geschiedenis. Daarnaast zijn er ook vele jaargangen van beroepstijdschriften, zowel van de schoen- als van de borstelnijverheid, te raadplegen”, besluit schepen Himpe.

Praktische info: het museum is tijdens de kerstvakantie open op 27, 28, 29 december en op 3, 4, 5 januari. Er is een jaarlijkse sluitingsperiode voor de grote schoonmaak en het wisselen van collecties van 6 tot en met 20 januari 2020.