Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Museum Eperon d'Or behaalt Q-label

11 maart 2019

Het Izegemse museum Eperon d’Or ontving op maandag 11 maart het Q-label. “Het is de eerste keer dat ook musea via Westtoer het label kunnen behalen, dat garant staat voor een kwalitatieve dienstverlening”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

“Eperon d’Or is sinds 2017 helemaal operationeel en tijdens het eerste volledige werkjaar 2018 zijn we onmiddellijk ingestapt in het kwaliteitstraject van Westtoer”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert. “Het volledige traject bestaat uit opleiding en individuele begeleiding en door het klantentevredenheidsonderzoek kan het museum nu ook aan de slag met suggesties die ontvangen werden. In 2018 werd Eperon d’Or ook bezocht door een mystery guest en het verslag dat we ontvingen was zeer positief.”

“Het behalen van het Q-label is een bijzondere eer”, zegt schepen Himpe. “Daardoor wordt aangetoond dat de medewerkers, gidsen en vrijwilligers klantvriendelijkheid hoog in het vaandel voeren en dat we sinds de opstart van het museum alles op alles zetten om de bezoekers ten dienste te staan.”

Bijkomende investeringen: erfgoedroute en extra tourguides

“Het Q-label is drie jaar geldig en in de loop van de volgende drie jaar staan een aantal bijkomende investeringen op de planning om de dienstverlening nog te optimaliseren. Zo komt er in samenwerking met Westtoer een erfgoedroute in Izegem, waardoor we het Izegemse erfgoed nog meer in de kijker kunnen zetten”, zegt schepen Himpe.

“Het succes van het museum noodzaakt ons ook om extra tourguides aan te kopen waardoor we op hetzelfde moment drie groepen met gidsen het museum kunnen laten bezoeken zonder dat er hinder is door de uitleg die gegeven wordt. Er komt ook buitenmeubilair zodat bezoekers bij mooi weer op het plein voor het gebouw kunnen vertoeven voor of na een bezoek aan Eperon d’Or.”

Ook voor toeristische dienst opnieuw Q-label

Ook de toeristische dienst van de stad Izegem krijgt opnieuw een Q-label. “We kregen dit label al in de periode 2016-2018”, zegt toerismeschepen Lisbet Bogaert. “Door het begeleidingstraject opnieuw te volgen en het positief resultaat slepen we nu het kwaliteitslabel opnieuw in de wacht.”