Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Minister Hilde Crevits bezoekt Kunstacademie Art'Iz

12 februari 2019

Op zaterdag 23 februari krijgt de Izegemse Kunstacademie Art’Iz bezoek van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits naar aanleiding van de Vlaamse ‘Dag van de Academies’. “Het is een bijzondere eer dat de minister Art’Iz bezoekt, want de Kunstacademie blijkt de laatste jaren bijzonder succesvol”, zeggen directeur Wim Belaen en schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.

Naar jaarlijkse gewoonte viert het Deeltijds Kunstonderwijs in Vlaanderen de laatste zaterdag van februari de ‘Dag van de Academies’. Heel wat academies organiseren dan een opendeurdag, maar Art’Iz steekt een tandje bij.

“De drie verschillende  domeinen van de Kunstacademie organiseren een speciale activiteit”, zegt schepen Kurt Himpe. “Het domein muziek houdt in de bar van de academie een Percussion Party tussen 13.30 en 17 uur. Niels Pannecoucke laat de academie op haar grondvesten trillen en dat is symbolisch nu er zicht is op een nieuwe locatie voor de Kunstacademie in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe.”

“Het domein beeld houdt het wat rustiger met een uurtje quality time dat volledig past in het thema ‘Kunst en Tijd’ van de ‘Dag van de Academies’. De ouders en grootouders kunnen mee tekenen en schilderen met de kinderen en kleinkinderen”, verduidelijkt directeur Wim Belaen.

“Het domein woord organiseert ‘De Minuut’, waarbij leerlingen, leraars en bezoekers de kans krijgen om in één luttele minuut het podium in te nemen. Het moet kunstig en kunstvol zijn zoals het een academie past”, aldus directeur Belaen. “Muziek, beeld of woord, het mag allemaal, maar na welgeteld één minuut gaat het gordijn onherroepelijk dicht. Een jury bepaalt met veel lawaai wie de Art’Izt van de academie wordt.”

Primeur: de minister op het podium

“Voor de twee laatste activiteiten blijkt de minister bijzonder veel interesse te hebben, want in een oogopslag zal ze snel kunnen zien en horen hoe het er in de academie aan toe gaat. De minister zal zelf ook op het podium een act brengen en dat is een primeur. Na ‘De Minuut’ bezoekt de minister ook het domein beeld in de Wijngaardstraat om er de sfeer op te snuiven of misschien zelf iets te tekenen”, besluiten directeur Belaen en schepen Himpe.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor ‘De Minuut’ via de website van de Kunstacademie Art’Iz. Het aantal plaatsen is wel beperkt.

www.artiz-izegem.be