Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie Art'Iz en De Zonnebloemschool slaan de handen in elkaar voor diversiteitsateliers

28 augustus 2019

Vanaf 1 september 2019 pakt Kunstacademie Art’Iz uit met een nieuw initiatief. “In samenwerking met De Zonnebloemschool start de academie met een initiatieatelier en een muziekatelier. De twee diversiteitsateliers worden georganiseerd in de lokalen van De Zonnebloem in de Slabbaardstraat”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA).

“Niet alleen de kinderen van De Zonnebloem kunnen zich inschrijven voor beide diversiteitsateliers. Kinderen die zich in de muzische Art’Iz-wereld willen storten en dat willen doen op een tempo dat voor iedereen haalbaar is, kunnen er terecht”, licht directeur Lynn Moyaert van De Zonnebloem toe.

“Het initiatieatelier is voor kinderen vanaf zes jaar. Daarin leren de kinderen van alles om acteur of actrice te worden en zullen ze de wereld van de muziek verkennen door allerlei muzikale spelletjes. Zingen, dansen, Orff-instrumenten bespelen en allerlei andere instrumenten leren kennen hoort er natuurlijk bij”, verduidelijkt directeur Wim Belaen van Art’Iz. “Het muziekatelier is voor kinderen vanaf acht jaar. Tweemaal per week kunnen de kinderen een ontdekkingstocht maken doorheen de heerlijke wereld van muziek. Ze leren er tal van muzikale vaardigheden: zingen, noten lezen, ritmiek, klanken herkennen… Daarnaast kunnen de leerlingen ook een instrument leren of instrumentatelier volgen in de hoofdschool Art’Iz. Voor elke leerling in dit muziekatelier wordt in samenspraak met Art’Iz en de leerling zelf een traject op maat uitgewerkt.”

Opleidingen regisseur en productontwerp na proefjaar op volle kracht

“Vorig jaar startte de Kunstacademie met de opleidingen regisseur in het domein woord en met productontwerp in het domein beeld. Na een eerste proefjaar blijken beide nieuwe opleidingen een groot succes en de opleidingen worden daarom verdergezet en komen nu op volle kracht”, aldus schepen Himpe.

Vernieuwde aanpak Jazz-Pop-Rock

“Met een team van zes enthousiaste leerkrachten die regelmatig op het podium staan en een

toenemend aantal jonge én volwassen leerlingen, groeit en bloeit de Jazz-Pop-Rock-afdeling van de Kunstacademie Art’Iz als nooit tevoren”, zegt directeur Wim Belaen. “In de opleiding is er veel aandacht voor improviseren, soleren en bijleren. De leerlingen kunnen er hun favoriete instrument spelen in hedendaagse muziekstijlen en na voldoende opleiding kunnen de leerlingen ook spelen in één van de zes Art’Iz-bands. Naast de lessen instrument en band is er ook een muzieklabo. Vanaf september zullen de lessen muzieklabo niet meer wekelijks gegeven worden, maar in workshopverband als onderdeel van de lessen bandcoaching. Zo wordt de theorie meteen in de praktijk omgezet”, besluit Wim Belaen.

Meer info over de opleidingen op www.artiz-izegem.be.