Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse seniorenraad pakt uit met reeks voordrachten

17 september 2019

De seniorenraad pakt ook dit jaar uit met een voordrachtenreeks. “Met een mix van actuele en maatschappelijk relevante thema’s willen we de Izegemse senioren informeren”, zegt schepen van Senioren Kurt Himpe.

“Op maandag 30 september is VRT-journalist Tijs Mauroo te gast om een blik achter de schermen van een journaal te geven en zo een beeld te schetsen van wat er allemaal bij komt kijken vooraleer de kijker het televisiejournaal te zien krijgt”, aldus voorzitter Viviane Parmentier. “Op maandag 7 oktober is het iets luchtiger met een volkse monoloog over coureurs en cafés, gebracht door cafébazin Rita Rosière, bijgenaamd Roste Rita.”

“Marc Van de Voorde brengt als publicist en opiniemaker de voordracht ‘Wij senioren, een ras apart’ op maandag 14 oktober. Een week later is het de beurt aan notaris Stefaan Laga die het tijdens een voordracht zal hebben over zorgvolmachten, erfrecht en duolegaten”, verduidelijkt schepen Himpe.

“De laatste voordracht van de seniorenacademie op maandag 28 oktober gaat over de symptomen, de behandeling en het voorkomen van diabetes. Tien procent van de senioren heeft diabetes en de cijfers tonen aan dat dit alleen maar zal stijgen. Daarom willen we de senioren voldoende informeren over deze ziekte van de moderne tijd”, besluit voorzitter Viviane Parmentier.

De voordrachten vinden plaats in de schouwburgzaal van De Leest en starten om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn in voorverkoop aan 4 euro in De Leest, op de dag zelf is dit 5 euro.