Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Initiatieatelier Kunstacademie Art'Iz nu ook voor zesjarigen

18 juni 2019

De Kunstacademie Art’Iz Regio Izegem start vanaf september ook met een initiatieatelier voor zesjarigen. “Vorig schooljaar konden kinderen vanaf het tweede leerjaar in het kunstonderwijs een initiatieatelier woord en muziek volgen. Dat was een zeer groot succes”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA). “Vanaf september kunnen alle kinderen vanaf de leeftijd van zes jaar starten in de Kunstacademie.”

“De meeste kinderen kiezen hun hobby na de kleuterschool. Kunstacademie Art’Iz draagt de slogan ‘Jong geleerd, oud gedaan’ hoog in het vaandel”, zegt directeur Wim Belaen. “Het initiatieatelier voor de zes- en zevenjarigen houdt in dat de kinderen begeleid worden door een leerkracht woord én een leerkracht muziek. In het atelier spelen ze met muziek en woorden. Ze zingen, bewegen, dansen en spelen toneeltjes.”

“Alle kinderen kunnen vanaf het derde leerjaar starten in het muziekatelier en/of het woordatelier. Het muziekatelier voor de achtjarigen is een ontdekkingstocht in de wereld van de muziek met het aanleren van muzikale vaardigheden zoals noten lezen, ritmiek, klanken herkennen en instrumenten bespelen. Met het woordatelier voor de achtjarigen leren de kinderen spreken en spelen voor een publiek”, verduidelijkt schepen Himpe.

Happening

De Izegemse Kunstacademie groeide in de voorbije jaren sterk. “De kwalitatieve opleidingen zorgden ervoor dat we de derde grootste academie van de provincie West-Vlaanderen geworden zijn. Door de oprichting van de Kunstacademie met de domeinen muziek, woord en beeld hebben we het kunstonderwijs in onze stad en in de regio goed op de kaart gezet”, aldus onderwijsschepen Kurt Himpe.

Op woensdag 26 juni zet de Kunstacademie in Izegem de deuren van 13 tot 19 uur open. “In de Kruisstraat bruist het in en op de parking naast de academie van de activiteiten om de verschillende opleidingen in de kijker te zetten met optredens en heel wat randactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen dan uiteraard ook inschrijven voor het volgende schooljaar”, besluit directeur Belaen.