Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem start onderzoek voor vrachtwagenparking op

8 februari 2018

De stad Izegem onderzoekt de mogelijkheden voor de realisatie van een vrachtwagenparking in Izegem. “Het Agentschap Innoveren en Ondernemen lanceerde vorig jaar een projectoproep ‘Beveiliging bedrijventerreinen’ en de dienst lokale economie diende samen met de WVI een aanvraag in”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke. “De projectaanvraag van de stad Izegem werd goedgekeurd en er werd een subsidie van 6.768 euro bekomen voor een voorbereidende analyse en 50.000 euro voor de uitvoerings- en investeringsacties.”

“Het probleem van geparkeerde vrachtwagens stelt zich vooral langs de N36 en in de Ambachtenstraat. De vrachtwagens langs de weg hinderen vaak de zichtbaarheid van weggebruikers die uit de zijstraten komen en er zijn ook al een aantal ongevallen gebeurd waarbij autobestuurders op een geparkeerde vrachtwagen reden”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“Er zullen tellingen gebeuren van het aantal geparkeerde vrachtwagens om een zicht te krijgen op de aard en de omvang van de problematiek. Er wordt ook gezocht naar een mogelijkheid om de bedrijven en de chauffeurs te bereiken en te bevragen. Dat zal normaal gezien gebeuren via een online-enquête die door de WVI zal opgevolgd worden”, besluit schepen Tom Verbeke.