Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeer en Zorg vanaf 1 maart ook in stad Izegem

23 januari 2018

De Izegemse gemeenteraad keurde tijdens de zitting van 23 januari het reglement voor ‘Parkeer en Zorg’ goed. “Daardoor kunnen zorgverstrekkers vanaf 1 maart parkeren voor de oprit of de garagepoort van patiënten of van hun buren voor de duur van de verzorging”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

De vraag om het systeem ook in Izegem in te voeren kwam van raadslid Inge Six (Open VLD). “De gemeenteraad keurde het voorstel goed en de diensten hebben een reglement opgemaakt”, verduidelijkt de schepen. “Wie zijn of haar garagepoort of oprit aanbiedt voor dit systeem doet dit 24/24 en 7/7. De stad zal een sticker ter beschikking stellen die zichtbaar aan de oprit of aan de garagepoort moet aangebracht worden. De zorgverstrekker moet een Parkeer en Zorg – kaart zichtbaar in de wagen leggen.”

“Met dit systeem worden meer parkeermogelijkheden aangeboden, maar dat is natuurlijk geen garantie. De kaart is ook enkel geldig voor een deelnemende oprit of garagepoort en het systeem kan enkel als er geen parkeerverbod van toepassing is aan die garage of oprit.”

Gebruikers en aanbieders die van het systeem willen gebruik maken kunnen een aanvraag richten tot de dienst openbare werken en mobiliteit van de stad Izegem. De kaart en de sticker zijn gratis te bekomen.