Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek heeft goed jaar achter de rug

5 januari 2018

De Izegemse bibliotheek heeft een goed jaar achter de rug. “Met meer dan 10.000 bezoekers per maand en bijna 243.000 uitleningen op jaarbasis kan de bibliotheek terugblikken op een succesvol 2017”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“2016 blijft echter het topjaar wat het aantal uitleningen betreft. Toen waren er net geen 247.000 uitleningen van boeken, cd’s en dvd’s. Vorig jaar was er een lichte daling van het totaal aantal uitleningen, vooral bij de jeugd. Bij de volwassenen was er een status quo”, verduidelijkt de schepen. 

 Nieuwe inwoners van Izegem krijgen de kans om een eerste jaar gratis lid te worden van de bibliotheek. “Dat werd in 2005 ingevoerd en sindsdien maakten 800 mensen op die manier kennis met de Izegemse bibliotheek en konden zo proeven van het ruime aanbod”.

Grootschalig gebruikersonderzoek

 “In februari start een groot gebruikersonderzoek. Dit wetenschappelijk onderzoek van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie (VVBAD) zal zowel bij geregistreerde als niet-geregistreerde bezoekers polsen naar de tevredenheid, naar de wensen en naar het gebruik van de bibliotheek”, aldus de bibliotheekschepen.

“Elke deelnemende bibliotheek krijgt nadien een gepersonaliseerd rapport en de gegevens kunnen dan ook afgezet worden met die van een vergelijkbare groep bibliotheken”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. “In 2004 werd een gelijkaardig onderzoek uitgevoerd bij 165 bibliotheken en ruim 32.000 bibliotheekgebruikers. Maar sindsdien is de bibliotheeksector drastisch gewijzigd en is het dus zeer interessant om deel te nemen aan het nieuwe onderzoek.”

Nieuwe bibliotheek

Intussen krijgen de plannen voor de nieuwe bibliotheek op de site Strobbe meer en meer concreet vorm. “Samen met de nieuwe Kunstacademie op een nieuwe locatie zal de Izegemse bibliotheek klaar zijn voor de nieuwe uitdagingen om van de bibliotheek verder een echt kennis- en ontmoetingscentrum te maken”, besluiten bibliothecaris Nicolas Cappelle en schepen Kurt Himpe.