Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"In 2017 minst aantal gewonden bij verkeersongevallen in Izegem in dertien jaar tijd"

9 maart 2018

Uit de verkeerscijfers 2017 van de politie blijkt dat het aantal verkeersongevallen met gewonden  vorig jaar op het Izegemse grondgebied stabiel blijft. “Wat wel opvalt is dat bij dit aantal ongevallen in totaal slechts 106 gewonden vielen en dat is het laagste cijfer sinds 2005”, aldus hoofdinspecteur van politie Miguel Beauprez. “Daarbij waren er 96 lichtgewonden en 10 zwaargewonden, waaronder er ook jammer genoeg een dodelijk slachtoffer was.”

“De weekendongevallen daalden in Izegem in vergelijking met 2016. In 2017 waren er 22 ongevallen met 27 gewonden, waaronder 5 zwaargewonden”, vult Beauprez aan. “Er is dus niet echt sprake van een weekendongevallenproblematiek in Izegem, zeker niet als je weet dat er in 2008 nog 49 weekendongevallen waren.”

“In 15 procent van de ongevallen met gewonden was er sprake van alcohol”

“De politie maakte een zeer nauwkeurige analyse van de ongevallen met gewonden en doden, omdat de omstandigheden waarin een ongeval gebeurde zeer belangrijk zijn”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “In 10 procent van de gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf en in 15 procent van de ongevallen was er alcohol mee gemoeid. De vele alcoholcontroles zijn dus zeker geen overbodige luxe.”

“Uit de analyse van de verkeersongevallen met gewonden of doden blijkt dat in 2017 in Izegem het meest ongevallen met gewonden gebeurden in de Meensesteenweg, de Roeselaarsestraat en de Lodewijk de Raetlaan en op de N36”, zegt hoofdinspecteur Beauprez. “Er zijn geen oorzakelijke verbanden in de eerste drie straten, wel op de N36 waar bepaalde ongevallen gebeurden door het uitvoeren van manoeuvres”.

Snelheidscontroles

“Eén van de bezorgdheden van heel wat Izegemnaars is de snelheidsproblematiek”, zegt schepen Kurt Himpe. “In Izegem werden in totaal 72.000 voertuigen gecontroleerd. 5.435 bestuurders of 7,55 procent kregen een proces-verbaal. De snelheidscontroles blijven dus noodzakelijk.”

“De politiezone beschikt intussen over een nieuw flitstoestel waardoor op meer locaties controles kunnen uitgevoerd worden. In de meeste gevallen gebeuren de effectieve snelheidscontroles nadat er met het snelheidsinformatiebord metingen uitgevoerd worden. Daardoor kan de problematiek ingeschat worden en kunnen ook de tijdstippen bepaald worden voor het uitvoeren van controles.”

Locaties waar de meeste ongevallen met gewonden

gebeurden (2017)

N36

11 ongevallen met gewonden

Meensesteenweg

8 ongevallen met gewonden

Roeselaarsestraat

6 ongevallen met gewonden

Lodewijk de Raetlaan

4 ongevallen met gewonden