Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Extra maatregelen om te vermijden dat wagens op voetpad rijden"

18 mei 2018

Er komt een bijkomend plaatselijk parkeerverbod in de Reperstraat tussen de rotonde en de Kouterweg. “Met deze maatregel willen we vermijden dat autobestuurders nog op het voetpad rijden”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“Getuigenissen genoeg van buurtbewoners die bijna omvergereden worden door auto’s en bestelwagens”, zegt de schepen. “Het zijn vooral de wagens die de rotonde aan de centrumbrug verlaten en de Reperstraat inrijden die op het voetpad rijden, omdat er wagens in de straat staan aan te schuiven om de rotonde op te rijden. Vaak rijden ze tientallen meters op het voetpad.”

“In de Reperstraat komt er naast de apotheek een parkeerverbod. Daardoor is er meer ruimte voor de wagens die wachten om de rotonde op te rijden”, verduidelijkt de schepen. “Tussen de Kouterweg en de rotonde zijn er dan drie wachtzones voor het gemotoriseerd verkeer namelijk ter hoogte van het kruispunt Kouterweg en Reperstraat en tegenover de uitrit van ’t Stampkot waar al twee zones met beperkt parkeerverbod zijn en de nieuwe zone die gerealiseerd wordt ter hoogte van de apotheek. Zo willen we de veiligheid van de voetgangers verhogen.”

De politie zal ook regelmatig controle uitvoeren op het voetpadrijden in de straat.