Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

20 jaar fietspooling in Emelgem

30 augustus 2018

Op 3 september wordt voor de twintigste keer gestart met de fietspooling in Emelgem. “Het project werd in september 1999 opgestart door de Emelgemse KWB”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Emelgemnaar Willy Ghesquiere is de grote bezieler van het project en verzamelde heel wat vrijwilligers rond zich om elke lesdag vijf keer een traject af te leggen van en naar de Sint-Pietersschool in de Prinsessestraat.  “Een traject van telkens 2,6 kilometer waarbij soms tientallen kinderen met de fiets begeleid worden door volwassenen en zo veilig van en naar school gebracht worden. Willy Ghesquiere werkt elke week een planning uit zodat elke dag voldoende begeleiders aangeduid zijn voor de fietspooling.”

“Een uniek project dat hopelijk ook elders navolging krijgt”

“Het is een uniek project, dat financieel ondersteund wordt door de stad. De organisatoren bedanken er elk jaar de vrijwilligers mee”, weet de schepen. “We willen dit zeker verder ondersteunen en hopen dat dit project ook navolging krijgt in andere delen van onze stad. In Emelgem is het alvast een traditie geworden.”

Voor Willy Ghesquiere hadden enkele medewerkers een verrassing in petto. Kunstenaar Bart Werbrouck maakte een gedenkplaat in marmer met de tekst ‘Twintig jaar fietspooling KWB Emelgem’ dat hem overhandigd werd tijdens een bijeenkomst van de fietspoolers. Schepen van Mobiliteit Kurt Himpe overhandigde aan Willy Ghesquiere, Kristien Allary en Greet Masquelin als fietspoolers van het eerste uur ook een geschenk namens de stad en ook hoofdinspecteur Miguel Beauprez was namens de politie aanwezig op het verrassingsfeest.