Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Zomerzoektocht Davidsfonds en Kunstzomer schot in de roos voor Izegem"

4 augustus 2016

De zomervakantie is half weg en nu al blijken de Zomerzoektocht van het Davidsfonds en de Kunstzomer voor de stad Izegem een succes.

“Dit jaar is het de dertigste keer dat de Zomerzoektocht van het Davidsfonds georganiseerd wordt en dit jaar strijkt die neer in Roeselare en Izegem. Er wordt geschat dat er zo’n 20.000 deelnemers zullen zijn en nu al blijkt dat Izegem tijdens de julimaand overspoeld werd door mensen die aan de zoektocht deelnemen en met een brochure de stad doorkruisen”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

“We horen ook zeer positieve geluiden van de cafés, restaurants en overnachtingsgelegenheden in Izegem. En met de deelname van een Izegemse B&B aan het programma ‘Met vier in bed’ komt onze stad volgende week nog eens extra in de kijker. De Zomerzoektocht loopt nog tot 18 september en dan kunnen we een eindbalans opmaken van de deelname aan deze grote activiteit van het Davidsfonds.”

Kunstzomer

Ook de Kunstzomer van Toerisme Leiestreek blijkt een succes. “Daarvoor sloegen Toerisme Leiestreek, de gemeente Ingelmunster en Izegem de handen in elkaar”, zegt Himpe. In Eperon d’Or zijn tot 31 augustus werken van vijf binnen- en buitenlandse kunstenaars te bekijken.

Tijdens de twee laatste weekends van augustus vindt ook “Kunst op en rond het water” plaats bij de Izegemse kunstenaar Johan Herman. Hij zet dan opnieuw zijn tuin open en kunnen beelden van Anja Brugghe, Martina Denijs, Marc Roos en de gastkunstenaar zelf bewonderd worden.

Meer info op www.eperondor.be.